Shëndetësi

Për dekada, ngrënia e vezëve ka qenë e diskutueshme për shkak të përmbajtjes së lartë të kolesterolit dhe rrezikut të sëmundjeve të zemrës.

Detet e lulëzuara mund të përmirësojnë mirëqenien tonë fizike dhe mendore, por kur oqeanet vuajnë, vuajmë edhe ne.

Ka një sërë arsyesh pse stomaku juaj mund të jetë i fryrë. Hapi i parë për të reduktuar fryrjen është përcaktimi i shkakut.

Ilaçet psikodelike si psilocybin dhe (MDMA) mund të kenë përfitime terapeutike kur shoqërohen me psikoterapi të shkurtër.

Sindroma e shokut toksik është një gjendje kërcënuese për jetën e shkaktuar nga lloje të caktuara të baktereve që prodhojnë helme.

Kërkimet e reja kanë zbuluar dëmin e mundshëm të shkaktuar nga ndotja që ne thithim çdo ditë. Këto zbulime kanë rëndësi për të gjithë ne.

Lifestyle

Aftësitë e prezantimit përfshijnë gjithçka që ju nevojitet për të krijuar dhe ofruar prezantime të qarta dhe efektive te audienca.

Kufizimet rritin kreativitetin duke ju detyruar të punoni brenda një strukture që zvogëlon numrin e vendimeve që duhet të merrni.

"Meditimi i gjumit" është një teknikë që përdor teknikat e vëmendjes dhe relaksimit për të ndihmuar në qetësimin e mendjes dhe trupit.

Të kesh kohë të mjaftueshme nuk do të thotë të punosh më shumë, por të punosh në mënyrë të zgjuar.

Motivimi është një faktor vendimtar për të arritur qëllimet tuaja dhe për të qëndruar të fokusuar në detyrat tuaja.

“Mos më fol para se të pi kafe." Disa prej nesh luftojnë çdo mëngjes me veten përpara se të ndihen të mprehtë, produktivë ose krijues.

Biznes

Si ka ndryshuar marketingu në 10 vitet e fundit? Çfarë kemi mësuar dhe si mund ta zbatojmë këtë njohuri në dekadën e ardhshme?

Upwork përkushtohet t'ju ndihmojmë të keni sukses, duke ju lejuar të promovoni shërbimet dhe punën tuaj dhe të fitoni klientë besnikë.

Pas krijimit të llogarisë, fokusi juaj zhvendoset te marrja e porosive në Upwork dhe ndërtimi i një klientele besnike.

Punëtorët në Fiverr postojnë shërbimet e tyre, të cilat klientët më pas mund t'i shfletojnë dhe blejnë; këto quhen "Gigs".

Shumica e platformave për freelancing kërkojnë vetëm që të regjistroheni me një llogari dhe të ndërtoni një profil.

Freelancing ka të mirat dhe të këqijat e veta, por, në përgjithësi, duhet të keni një mentalitet specifik për të qenë një freelancer.

Filma
Y tu mama tambien

Një film, temat e të cilit funksionojnë në një nivel që ndërthur dramën me komedinë dhe na jep mësime kuptimplota për jetën.

Përfshirë filmin Super Mario Bros, Renfield dhe Evil Dead Rise – ky artikull liston filmat më emocionues të këtij muaji.

Ky mund të mos jetë i vetmi univers që ekziston, por është i vetmi që kemi. Dhe ka një shans që mund të jetë i vetmi që na nevojitet.

“Everything,everywhere, all at once” u shpall filmi më i mirë në ndarjen e 95-të të çmimeve Oscar këtë të dielë.

Falë zhvillimit historik të kinemasë, siç e kemi rrëfyer në secilën fazë të saj, ne tani e konsiderojmë kinemanë si një pjesë të pandashme të jetës sonë.

Shfaqja e re "Cunk on Earth" duket si një dokumentar ambicioz i BBC-së. Kjo derisa personazhi i saj imagjinar, i krijuar nga Charlie Brooker, fillon të bëjë disa pyetje thellësisht të cuditshme.