Si të krijoni një strategji Video-Marketingu?

Biznes

Krijimi i një strategjie video marketingu kërkon planifikim, organizim dhe kohë.

Këtu janë disa hapa që duhen ndjekur:

1. Zgjidhni një audiencë dhe vendosni objektiva

Çdo fushatë marketingu duhet të fillojë me kërkime. Ky informacion do të drejtojë përpjekjet tuaja dhe do të rrisë shanset për të kthyer përdoruesit në klientë me pagesë.

Bëjini vetes pyetjet e mëposhtme për të krijuar skenën për një strategji të suksesshme:

  • Cilin audiencë shpresoni të arrini?
  • Për çfarë lloj përmbajtjeje ka më shumë gjasa që audienca e synuar të reagojë pozitivisht?
  • Cili rrjet social përdoret më shumë nga audienca juaj?
  • Çfarë shpresoni të merrni nga fushata e marketingut?

Merrni parasysh qëllimet tuaja. Ndoshta ju dëshironi të rrisni ndërgjegjësimin për markën duke e vënë emrin e biznesit tuaj para sa më shumë njerëzve. Ndoshta ju dëshironi të sillni një produkt të ri në treg duke synuar një grup të caktuar njerëzish.

Sqarimi i qëllimeve dhe kuptimi i audiencës së synuar do të krijojë themelin për një strategji të suksesshme të marketingut me video.

2. Zgjidhni ndërmjet vetë-krijimit ose sigurimit të një ekipi profesional

Pasi të keni një kuptim të qartë se si dëshironi të duket strategjia juaj e video-marketingut, është koha për të filluar prodhimin. Pronarët e bizneseve të vogla shpesh përpiqen të zgjedhin midis kursimit të parave duke i krijuar vetë videot e tyre ose sigurimit të cilësisë duke punësuar një ekip profesional.

Si vetë-krijimi i videove ashtu edhe punësimi i profesionistëve vijnë me avantazhet dhe disavantazhet e tyre, duke e bërë të vështirë zgjedhjen. Përgjigja e duhur do të varet nga nevojat dhe buxheti aktual i biznesit tuaj.

3. Optimizoni videot për secilën platformë

Formatimi është një konsideratë shpesh e anashkaluar për një strategji marketingu me video.

Njerëzit instinktivisht filmojnë horizontalisht sepse janë mësuar të shikojnë filma dhe televizion. Por platformat e mediave sociale dhe pajisjet celulare kanë paraqitur nevojën për formate vertikale.

Optimizimi i formatit të strategjisë suaj të marketingut të videove për platformat në të cilat po reklamoni mund të çojë në më shumë ndërveprim dhe të rrisë shanset e konvertimit.

Formati klasik horizontal përdoret më së shumti për video marketing-un në televizion, desktop dhe YouTube.

Formatet portrete ose vertikale janë ideale për videot që dëshironi të shpërndani në mediat sociale. Shumica dërrmuese e faqeve të mediave sociale, si Facebook, Instagram dhe Tik Tok, janë të orientuara drejt këtij formati.

4. Ndiqni suksesin e videos suaj

Ju duhet të gjurmoni rezultatet e strategjisë suaj të marketingut për të përcaktuar performancën e saj.

Këtu janë disa tregues të rëndësishëm që mund të ndiqni:

  • Numri i shikimeve
  • Shkalla e angazhimit
  • Shpërndarja sociale
  • Ndërveprimi (d.m.th., komente, pëlqime, klikime, abonime)