Si ju përcaktojnë katër elementët—zjarri, toka, ajri dhe uji?

Lifestyle

A mundemi ta jetojmë jetën plotësisht?

Sipas astrologes dhe psikologes Jennifer Freed, çelësi është përdorimi i katër elementeve të astrologjisë – zjarrit, tokës, ajrit dhe ujit si udhëzues në rrugëtimin e jetës.

Freed na tregon se si të kultivojmë njohjen e thellë të vetëdijes tonë dhe të kuptojmë se si na ndikojnë elementët e astrologjisë – si ndikojnë në mënyrën se si komunikojmë me partnerët tanë, se si reagojmë dhe sillemi kundrejt një të huaji e kështu me radhë. Nga atje, ne mund të mësojmë të balancojmë dhe të ushqejmë përzierjen tonë unike të elementeve për të jetuar një jetë të guximshme dhe autentike.

Dija e mbledhur nga elementët natyrorë – zjarri, toka, ajri dhe uji – ka qenë dhe është në themel të praktikave shëruese në kulturat kineze, vendase amerikane, vedike dhe tibetiane.

Ju mund të jeni të njohur me elementët pasi ato korrespondojnë me shenjën tuaj të Diellit – për shembull, Dashi është zjarri, Demi është toka, Binjakët është ajri dhe Gaforrja është uji. Por siç mund ta dini, ka shumë më tepër në grafikun tuaj të lindjes sesa në shenjën tuaj të Diellit, dhe në mënyrë të ngjashme ka shumë më tepër në përbërjen tuaj elementare sesa elementi që korrespondon me shenjën tuaj.

Secili prej nesh ka një plejadë unike të katër elementëve brenda nesh që manifestohet në mënyra të ndryshme në fusha të ndryshme të jetës sonë. Ju mund të jeni të zjarrtë kur sfidoheni në punë, por të lidhur me rutinën tokësore kur bëhet fjalë për shëndetin tuaj. Ose mund të jeni një poet intelektual kur bëhet fjalë për dashurinë dhe mjaft sensitiv dhe empatik kur bëhet fjalë për seksin.

Mijëra vjet më parë, paraardhësit tanë jetonin në kontakt të ngushtë me tokën dhe natyrën dhe u mbështetën në aftësinë e tyre për të krijuar zjarrin. Jeta e tyre varej nga ajri i pastër dhe burimet e ujit. Sot, ne kemi po aq shumë mbështetje në këto katër elemente, dhe ato ofrojnë urtësi të domosdoshme si për mbijetesën ashtu edhe për zhvillimin.

Ne jemi krijuar nga zjarri, toka, ajri dhe uji. Impulset elektrike futen në trup për të stimuluar qelizat tona të muskujve dhe për të ndezur neuronet tona. Trupat tanë me bazë karboni janë ndërtuar nga të njëjtat blloqe ndërtimi si gurët dhe dheu. Ne mund të kalojmë vetëm tre minuta pa ajër, dhe pesha jonë trupore është 60 për qind ujë. Nuk është e ekzagjeruar të thuhet se ne jemi një produkt i këtyre elementeve ndërsa ecim përreth, flasim, përqafojmë, bëjmë dashuri, ndërtojmë rrokaqiej, krijojmë organizata jofitimprurëse, lindim dhe vdesim. Ne jemi urtësia e elementeve që mendojnë, ndjejnë, dashurojnë, përjetojnë, mësojnë, pyesin dhe eksplorojnë.

Ndërsa priremi drejt të katër elementët, ne fillojmë të balancojmë veten me natyrën. Dhe kur bëhemi më të vetëdijshëm për elementët në jetën tonë të përditshme, ne ndërtojmë burimet dhe energjitë e nevojshme për të kontribuar për miqtë, familjen dhe komunitetin tonë.

Mendoni për një kohë kur jeni ndjerë i përqendruar (toka), i pastër mendërisht (ajri), i hapur (uji) dhe krijues (zjarri). Ka shumë të ngjarë që ajo të ketë qenë një kohë në jetën tuaj ku ishit më bujarë dhe më të hapur e të gatshëm për të kontribuar në mirëqenien e njerëzve përreth jush. Shihni nëse mund ta rivizitoni atë hapësirë ​​në mendjen tuaj derisa ta ndjeni atë në trupin tuaj.

Sot, ne nuk jemi më të ndërgjegjshëm për lidhjen e mirëqenies dhe lumturisë me natyrën dhe elementet e saj. Disa mund të argumentojnë se kjo është arsyeja kryesore pse ne tani përballemi me ndryshime intensive dhe të përshkallëzuara klimatike, të cilat sjellin thatësirë, përmbytje, zjarre në pyje dhe stuhi vdekjeprurëse, si dhe ndotje të gjerë të tokës, ajrit dhe ujit. Ne mohojmë lidhjen tonë të thellë me botën natyrore. Është koha të ndërgjegjësohemi dhe te kuptojmë se sa shumë kanë ndryshuar gjërat që nga koha kur njerëzimi shpiku zjarrin.

Kur filloni praktikën tuaj të ndërgjegjësimit për të vënë re çdo element dhe gjeni kohë për të vlerësuar me të vërtetë thjeshtësinë dhe fuqinë e tij, ju filloni të formësoni trurin tuaj në mënyra që e kthejnë atë në gjendjen e tij më të natyrshme, më elastike. Mos harroni, kur mbusheni me frymë në ajrin e pastër malor, në atë moment, mjafton. Kur qëndroni në një fushë të mrekullueshme duke parë lulet, pemët, gjelbërimin, bujaria e tokës mjafton për të të bërë të ndihesh i përmbushur.

Kur jeni pranë një zjarri të bukur, qoftë kampingu jashtë apo brenda në komoditetin e shtëpisë, kur jeni duke shijuar një banjë ose dush të ngrohtë, kur jeni duke u zhytur në oqean apo në një pishinë dhe ndiheni të pastër dhe plot jetë, ju ndjeni se kjo është mëse e mjaftueshme për tju bërë të lumtur.

Burimi: Goop