Këto 10 zakone do tju bëjnë padyshim një nga njerëzit më të suksesshëm

Lifestyle

Ndërsa hyjmë në një realitet të ri dhe të pasigurt, secili prej nesh përballet me një zgjedhje: Bëni siç bëjnë shumica e njerëzve dhe ngecni – ose ndahuni nga tufa.

Ja cila është rruga drejt suksesit: 

1. Konsistenca

Shumica e njerëzve nuk janë konsistent dhe e shohin qëndrueshmërinë si diçka ‘të mërzitshme’. Ata e presin suksesin shumë më shpejt se sa u vjen dhe kështu priren të hidhen nga një gjë në tjetrën, duke mos shpenzuar kurrë kohë dhe vëmendje të mjaftueshme për diçka të caktuar në mënyrë që ajo të japë fryte.

2. Krijo një hibrid unik

Ndërto diçka që askush nuk e ka parë më parë.

Dhe kjo është plotësisht e mundur kur bëhesh kreativ në lidhje me kombinimin e aftësive, pikave të tua të forta dhe talentit.

Kështu e veçoni veten.

3. Koha e kaluar në punë të thellë

Për të veçuar veten, duhet të krijoni vlera unike. Vlera e vërtetë krijohet në ato momente të krijimit dhe vëmendjes së thellë njerëzore kur mendja është e qetë.

Kjo nuk do të arrihet nga puna e pandalshme por duke punësuar njerëz të tjerë për të shpenzuar një shtrirje të konsiderueshme në punët e thella.

4. Kurseni mbi 40% të të ardhurave tuaja çdo muaj

Do ta kuptoni se po filloni të bëni hapa drejt lirisë së vërtetë financiare kur të gjeni një mënyrë për të hequr mënjanë vazhdimisht dyzet për qind ose më shumë të të ardhurave tuaja mujore.

Bëni gjithçka që mundeni për të rritur hendekun midis asaj që fitoni dhe asaj që shpenzoni.

Investoni në gjëra që do ju sjellin të ardhura me kalimin e kohës.

5. Akumulimi i pasurive të paluajtshme

Pasuria e qëndrueshme ndodh kur zotëroni diçka(a) me vlerë, si një apartament.

Bëni atë që mundeni për të ecur drejt akumulimit të vazhdueshëm të pasurive te paluajtshme.

6. Të qenit i shkëputur gjeografikisht

Konfigurojeni veten në mënyrë që të jeni fleksibël dhe të aftë të lëvizni nëse do tv keni nevojë ose do tju kërkohet. 

Plus, është më argëtuese të kesh opsione dhe të eksplorosh.

7. Një mendje e qetë dhe jo reaguese

Menaxhimi i dobët i mendjes dhe emocioneve do të të çojë drejt një morie problemesh gjatë jetës, për të mos përmendur që do të na bëjë të mjerueshëm dhe më pak të aftë për t’u fokusuar në prioritetet tona.

Një mendje e qetë është e vendosur në një trup të shëndetshëm dhe aktiv. Qëndroni në lëvizje, meditoni dhe lëreni pas të shkuarën tuaj.

8. Zhvillimi i një auditori besnik

Një audiencë e interesuar dhe besnike është një nga asetet tuaja kryesore. Dhe nuk duhet të jetë masive.

Audienca juaj mund të ofrojë komente dhe mbështetje për krijimet dhe produktet tuaja. Mund t’ju sjellë gjithashtu shitje të qëndrueshme.

9. Kufizimi seksual

Shikoni rreth jush disa nga mënyrat se si njerëzit po dëmtojnë reputacionin, marrëdhëniet dhe karrierën e tyre. Rrënja e problemit shpesh qëndron në pamundësinë për të frenuar dëshirat e tyre seksuale.

Shndërrojini këto epshe në angazhime më të forta dhe më energjike ndaj projekteve, njerëzve dhe zakoneve tuaja të mira.

10. Ndërtimi i një komuniteti besnik

Ju mund të kënaqeni duke i bërë gjërat sipas mënyrës tuaj, por nuk do të arrini larg vetëm. 

Ju jeni në një disavantazh të madh kur jeni vetëm. Kaloni kohë çdo ditë duke kontaktuar njerëzit që dinë më shumë se ju dhe mund t’ju hapin dyert ndaj audiencave të reja. Ky është një nga investimet më të mira që do të bëni.

medium